Eseménynaptár
<< Okt 2018 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Feliratkozás Hírlevélre
Sport – Adatbázis
A keresőnk folyamatosan bővül, ha szeretnéd, hogy egy adott helyszín bekerüljön a keresőbe, vagy van olyan sport amivel kapcsolatban szeretnéd tudni milyen lehetőségeid vannak Budapesten, kérlek írj nekünk az info@sportoljbudapest.hu email címre és pár napon belül eleget teszünk kérésednek. Szeretnénk minél több olyan témában egy megbízható listát biztosítani, legyen az sport, diéta, sportruházat vagy egészség, amivel segíthetünk Neked.
YouTube csatornánk
Recent Popular Info

About:
Ma már a sportnak kiemelkedő szerepe van mindennapi életünkben, elsősorban a tömeg és szabadidősportnak, de lehet szó akár egyéni, edzőtermi mozgásról is. Sajnos az élet velejáróra a stressz, rohanás, egészségtelen táplálkozás, és sokszor, ha szeretnénk sem tudunk megoldást találni kérdéseinkre, főleg ha még kezdők vagyunk a sportban. Mit sportoljak, kivel sportoljak, milyen lehetőségeim vannak, vajon fontos hogy mit eszek, és még ezer ehhez hasonló kérdés merül fel bennünk nap, mint nap.
A mai felnőttek, de akár a gyerekek is helytelenül és keveset mozognak, ami a fentebb említett kérdések, vagy akár a motiválatlanság miatt is lehetséges.
Az oldal olyan Budapesten élő emberek számára próbál segítséget, támpontot adni, korosztálytól függetlenül, akik szeretnének sportolni, mozgásra vágynak de még nem döntötték el mit, hol és kivel, vagy akár már aktív sport életet élnek, és csak egy kis változatosságra vágynak.

Total subscribers:
2

Total uploads:
4

Total upload views:
34

Paralimpia Rio 2016 – 4. nap

Eseménydús 4. napon vannak túl a magyar küldöttség tagjai. Úszóink ismét bravúrosan teljesítettek, az esti medencés finálék éremesőt hoztak, asztaliteniszezőink pedig dobogós helyért küzdhetnek az elkövetkező napok programjaiban.

EVEZÉS:

Lőrincz Krisztina, az evezősök 1000 méteres futamának B döntőjén, a 11. helyen végzett.

SPORTLÖVÉSZET:

Gurisatti Gyula, a pénteki 12. helyezése mellé, a vasárnapi programban, 25 m pisztoly számban, a 18. helyet szerezte meg.

ASZTALITENISZ:

Pálos Péter az elődöntőben vereséget szenvedett ellenfelétől Florian Van Acker-től. A belga 3-0-ra nyerte a mérkőzést, így a hazai versenyzőnket, a bronzéremért vívott harcban láthatjuk újra a mai versenynapon.

Magyar Asztalitenisz Szövetség Fotó

Magyar Asztalitenisz Szövetség Fotó

Csonka András az aranyéremért állhat asztalhoz a keddi programban, a vasárnapi összecsapásán, ugyanis 3-0-ra hozta meccsét kínai ellenfelével, Je Csao-csün-nel szemben, ezzel „beütögette” magát a döntőbe. A fináléban, a szintén kínai, Zsao Su-aj-jal kell majd megküzdenie.

Major Endre, 3-1-re szenvedett vereséget, az S1-es asztaliteniszezők viadalában, így a döntőt a brit Rob Davies játszhatja majd. Kerekesszékes versenyzőnkért, a keddi napon, bronzmérkőzésén, izgulhatunk ismét.

ÚSZÁS:

Illés Fanni, 100 méter mellúszásban, a 4. helyen került a döntőbe. Az esti fináléban, 1:48.14-es idővel, az 5. helyen zárta a programját.

Facebook Fotó: Magyar Paralimpiai Csapat

Facebook Fotó: Magyar Paralimpiai Csapat

Ráczkó Gitta, ugyanebben a számban, a 12. helyen végzett, így őt már az esti döntőben nem láthattuk a medencében.

Sors Tamás, 200 méter vegyesben, a 2. legjobb idővel jutott tovább az előfutamból. Végül a döntőben is sikerült tartania a selejtezőben teljesített eredményét, 2:17.72-vel ért a 200 méter végére. Ennek megfelelően a dobogó második fokára állhatott fel, hogy átvegye a jól megérdemelt ezüstérmét.

Tóth Tamás, szintén a 200 méteres vegyesúszás programjában, a 4. idővel ment

Facebook Fotó: Magyar Paralimpiai Csapat

Facebook Fotó: Magyar Paralimpiai Csapat

tovább a fináléba, majd ugyancsak a legjobb 4. idővel hajrázta be magát a célba.

Konkoly Zsófia az S9-es kategória 200 méteres vegyesúszását a 14. helyen zárta.

Pap Bianka S10-es kategóriában 7. helyen lett döntős, ugyanebben a versenyszámban, majd az esti fináléban, óriási teljesítményt nyújtva, ismét dobogós helyen csapott célba. Ezzel a 16 éves versenyző az ezüst mellé, megúszott egy bronzérmet is, valamint 2:31.46-os idejével, új egyéni csúcsának is örülhetett.

Engelhardt Katalin 11. helyen zárt a 100 méteres mellúszásban.

KEREKESSZÉKES TENISZ:

Németh Roland, kerekesszékes teniszben, 6:1, 6:2 arányban kikapott ellenfelétől, a francia Jeremiasz Michaeltől. A 25 éves, hazai sportoló részére ezzel véget értek az ötkarikás játékok.

PÁLYAKERÉKPÁR:

Butu Arnold Csaba és pilótája, Garamszegi László, a 11. helyen végzett az 1000 méteres küzdelemben. A riói paralimpián még az országúti versenyszámban indulnak.

A hétfői napon, egy újabb számban ugyancsak érdekeltek leszünk, megkezdődik a kerekesszékes vívás, de folytatódik az úszás és az asztalitenisz, valamint az atlétika is megtalálható lesz a magyar versenyzők programja között.

Gratulálunk minden versenyzőnek, továbbra is szurkolunk értük! Hajrá Magyarok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sport – Budapest

Sportágválasztó – Küzdősportok: Karate

Sportágválasztó cikksorozatunk egy küzdősport bemutatásával jelentkezik. Méghozzá egy olyan különleges küzdősporttal, mely a keleti világ egyik legismertebb harcművészete, ez pedig nem más, mint a karate. Related […]

Paralimpia Rio 2016 – 6. nap

A 6. napot is szép eredményekkel a hátuk mögött zárhatták sportolóink. Újabb éremmel gazdagodott a paralimpiai csapat Csonka András asztaliteniszezőnknek köszönhetően, de rengeteg döntős és […]

Egészséges alvás – Miért is fontos az egészséges élethez? 3. rész

Egészséges alvás – Miért is fontos az egészséges élethez? 3. rész

Ebben a részben pár szóban arról beszélünk, vajon az alvásunk minősége és mennyisége kapcsolatban áll-e különböző betegségekkel, mint a gyulladás, stroke, öregedés. Valószínűleg már kitalálhattad, […]

Paralimpia Rio 2016 – 10. nap

A XV. Paralimpiai Játékok 10., azaz utolsó versenynapja is lezajlott. Magyarország 18 éremmel fejezte be az ötkarikás játékokat, ezzel az éremtáblázat 46. helyén végeztünk. A […]

Egészség, sport, diéta – Légy Te is aktív

Egészség, sport, diéta – Légy Te is aktív

Nem számít a méreted, a formád, vagy az alakod, maradj aktív! Ugye mindenki tudja, hogy a mozgás fontos a szervezetünk számára, de sokan mégsem tesznek […]

Sportágválasztó – Íjászat

Sportágválasztó – Íjászat

A sportágválasztó rovatban szeretnénk segítséget nyújtani azoknak a sportolni vágyóknak, akik szeretnének valamit mozogni, csinálni, de még nem igazán tudják mi is legyen az. Minden […]