Eseménynaptár
<< Okt 2018 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Feliratkozás Hírlevélre
Sport – Adatbázis
A keresőnk folyamatosan bővül, ha szeretnéd, hogy egy adott helyszín bekerüljön a keresőbe, vagy van olyan sport amivel kapcsolatban szeretnéd tudni milyen lehetőségeid vannak Budapesten, kérlek írj nekünk az info@sportoljbudapest.hu email címre és pár napon belül eleget teszünk kérésednek. Szeretnénk minél több olyan témában egy megbízható listát biztosítani, legyen az sport, diéta, sportruházat vagy egészség, amivel segíthetünk Neked.
YouTube csatornánk
Recent Popular Info

About:
Ma már a sportnak kiemelkedő szerepe van mindennapi életünkben, elsősorban a tömeg és szabadidősportnak, de lehet szó akár egyéni, edzőtermi mozgásról is. Sajnos az élet velejáróra a stressz, rohanás, egészségtelen táplálkozás, és sokszor, ha szeretnénk sem tudunk megoldást találni kérdéseinkre, főleg ha még kezdők vagyunk a sportban. Mit sportoljak, kivel sportoljak, milyen lehetőségeim vannak, vajon fontos hogy mit eszek, és még ezer ehhez hasonló kérdés merül fel bennünk nap, mint nap.
A mai felnőttek, de akár a gyerekek is helytelenül és keveset mozognak, ami a fentebb említett kérdések, vagy akár a motiválatlanság miatt is lehetséges.
Az oldal olyan Budapesten élő emberek számára próbál segítséget, támpontot adni, korosztálytól függetlenül, akik szeretnének sportolni, mozgásra vágynak de még nem döntötték el mit, hol és kivel, vagy akár már aktív sport életet élnek, és csak egy kis változatosságra vágynak.

Total subscribers:
2

Total uploads:
4

Total upload views:
34

Alvás és sport

Az elegendő alvás és a rendszeres testmozgás egészséges és fontos. Ezt mindenki tudja. Ezek azonban nem befolyásolják egymást. Fontos hogy tudd, hogyan hozhatod ki a legtöbbet magadból ha optimálisan osztod be mindkettőt.


Az elegendő alvás teljes mértékben nélkülözhetetlen az egészséges élethez. Minimum hét óra alvásra van szükségünk minden éjjel, azonban az alvás minőségének értéke nem csak az időtartamtól függ, hanem az intenzitástól is. Annál jobb és hatásosabb, minél mélyebben tudunk aludni. Miközben mélyen alszunk, növekedési hormonok szabadulnak fel a szervezetünkben, amelyeknek az izmok, a bőr és a haj növekedésében is szerepük van. Mindezek mellett kiváló hatással van az immunrendszerünkre, és a fertőzésre való hajlam is csökkenthető.

Sportteljesítményed jobb lesz, ha elegendő ideig alszol, csak akkor érheted el a maximumot ha kipihented magad, mert ekkor tudnak az izmok regenerálódni és nőni. Ehhez köthető a “Replay Theorie”, ami azt jelenti, hogy az új ismeretek és tapasztalatok egyesülnek és tárolódnak alvás közben. Ha valaki pl. egy új sportot próbál ki, azt alvás közben “tanulja” meg igazából.

A sport hatékony alvászavarok esetében és az alvás minőségének javításban, segít a stressz csökkentésében, valamint támogatja a koncentrációt és hangulatemelő hatású. Túlzásba esnünk sem szabad, a túlzott sport mellett csökken az alvás minősége.
Azok az emberek, akik keveset mozognak nap, mint nap, rosszabbul alszanak, gyakrabban érzik magukat fáradtnak napközben, melynek depressziós hangulat, vagy szorongás lehet az eredménye.

Ne sportolj túl későn!

Ha túl későn megyünk el edzeni, a mozgás miatt a vérkeringésünk serkenni fog, így nem fogunk tudni elaludni. A legjobb, ha az intenzív fizikai aktivitást két órával lefekvés előtt végezzük. A mérsékeltebb testmozgás, mint például a séta, nem ebbe a kategóriába tartozik.

Összességében elmondhatjuk, hogy a maximális hatás eléréséhez fontos a középút megtalálása. Megfelelő mennyiségű alvás és sport segít a szinergiahatás optimális kihasználásában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sport – Budapest

Paralimpia Rio 2016 – 2. nap

A XV. Paralimpiai Játékok második versenynapján is túl vannak paralimpikonjaink. Ismét rengeteg versenyszámban szoríthattunk értük, szép teljesítményekkel zárult a péntek. Related posts: Paralimpia Rio 2016 […]

Sportágválasztó – Kettlebell

Cikksorozatunk következő részében egy olyan edzésformát ismertetünk, mely alig két évtizede robbant be a köztudatba, viszont azóta megállás nélkül hódít. Ez egy rendkívül hasznos, sokoldalú […]

Edzőterem és etikett – Etikett a kardió zónában

Edzőterem és etikett – Etikett a kardió zónában

Folytatjuk edzőtermi etikett cikkünket a kardió területével. Mindannyian tudjuk, ahhoz hogy elérjük a célunkat mindent meg kell tennünk és ez sokszor megpróbáltatásokkal jár, ez pedig izzadással. […]

Tíz érv, hogy miért együnk több fehérjét – 5. rész

Tíz érv, hogy miért együnk több fehérjét – 5. rész

A zsír- és a szénhidrátfogyasztás egészségre gyakorolt hatásával kapcsolatban megoszlanak a vélemények, azt azonban senki nem vitatja, hogy fehérjékre szükségünk van. A legtöbb ember elég […]

Miért is jó a futás mint sport?

Miért is jó a futás mint sport?

Ahogy kimegyünk a szabadba sokszor látunk körülöttünk futókat, legyen fiatal vagy idős, férfi vagy nő, lassan vagy gyorsan. Ilyenkor általában megfordul a fejünkben vajon tényleg […]

Sportágválasztó – Akrobatikus Rock and Roll

Sportágválasztó cikksorozatunk következő részében, egy igazán különleges, illetve izgalmas mozgásformát mutatunk be nektek. Az akrobatikus rock and roll stílusról olvashattok egy kis ismertetőt, és kedvcsinálót. […]